yumurtlama bozukluğuna ne iyi gelir - An Overview

Eğer spiral sonrası aşırı kanama, şiddetli ağrı veya enfeksiyon belirtileri yaşarsanız, derhal bir sağlık profesyoneline başvurmalısınız.

Histeroskopi: Teleskoba benzer ince bir alet lawnımıyla vajen ve rahim ağzından geçilerek rahim içinin direkt gözle incelenmesi

Kadının doğal yollarla gebe kalamadığı durumlarda yumurtlama olmadığından şüphe edilebilir. Bu gibi bir durumda yumurtlamanın olup olmadığı eczanelerde satılan ovulasyon testleriyle ya da bir sağlık kuruluşunda doktorun yapacağı testle anlaşılabilir.

Kiloda değişim: Hipotiroidi durumunda genelde kilo alınırken hipertiroidi durumunda ise kilo verilir.

Kalın Bağırsak Kalınlaşması Nedir? Kalın bağırsak kalınlaşması, kolonda veya diğer advertisementıyla kalın bağırsakta duvar kalınlığının normalin üzerine çıkması durumudur. Genellikle çeşitli bağırsak hastalıklarına veya enfeksiyonlara bağlı olarak ortaya çıkan

Adetinin bitmesinden sonra akıntıların azalır, ancak ilerleyen günlerde yeniden artmaya başlar. Genellikle berrak olmayan bu akıntı, elinle dokunduğunda uzayacak bir yapıda değildir. Daha ilerleyen günlerde ise, akıntı daha da artar ve berrak, kaygan bir hal alır.

Endometriozis, kronik enfeksiyonlar, kızlık zarının gergin olması gibi durumlar da vajinismus nedeni olabilir ve bunlar ancak komple bir jinekolojik muayenede ortaya çıkarılır.

Kasık ağrısı: Tek taraflı (sadece sağda veya solda) kasık ağrısı genellikle yumurtlamanın olduğu gün hissedilir. Ağrı bazen iki taraflı da olabilir. Ağrının sebebi yumurtlama sırasında folikül içerisinde bulunan sıvının pelvise (rahim etrafına) sızmasıdır.

Prematüre go here more than yetmezliği: Erken yumurtalık yetmezliği normalden daha erken bir yaşta yumurtalıkların fonksiyonlarını tamamıyla kaybettikleri veya önemli ölçüde azaldığı bir durumu ifade eder.

Kızların normal adet görme yaşı menarş olarak adlandırılıyor ve twelve – thirteen yaşlar arasını kapsıyor. Bir genç great post kızın 16 yaşına gelmesine rağmen hala adet görmemesi, hormon bozukluğu ya da bir genetik soruna işaret olabilir. Bu sebeple böyle bir durumda vakit kaybetmeden bir jinekologa muayene olmak gerekir. Bu durumda gerekli görülürse jinekolog tarafından hormon ilacına başlanır.

Ayrıca imünolojik dediğimiz sebepler, bağışıklık sistemini bozan alerjik maddeler (virüsler vb.) imünolojik yumurtalık yetmezliğine sebep olabilir. Kanser tedavisi sırasında uygulanan kemoterapi veya şua yöntemleri de erken menopoza, dolayısıyla da yumurtalıkların iflasına neden olabilir. Burada özellikle bir noktayı vurgulamak istiyorum; kadınlarda sigara kullanımı yumurtalık fonksiyonlarını ileri derecede bozmaktadır. Ve bu durum kadını erkenden menopoza sokar; yani menopoz yaşını en az 5-6 yıl erkene alır. Ayrıca menopoza girmese de, adet görmeye devam etse bile yumurtalık fonksiyonlarını bozarak hamile kalma şansını azaltabilir. Bu nedenle sigara içmek ciddi site bir chance faktörüdür.

Bu rahatsızlık sonucunda en sık görülen durum hormon bozuklukları olduğu için hormon testleri yapılır.

Erken yumurtalık yetmezliği, bir kadının yumurtalıklarının 40 yaşından önce çalışmightı bırakması sonucu ortaya çıkar ve bu durum adetlerin düzensizleşmesine veya hiç olmamasına ve kısırlığa yol açar.

İlaç genellikle adet başlangıcından sonraki ikinci günden başlayarak beş gün boyunca uygulanır. Doktorunuz 50 mg’lık bir dozla başlayabilir.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15

Comments on “yumurtlama bozukluğuna ne iyi gelir - An Overview”

Leave a Reply

Gravatar